بلوک لارستان در فارسنامه ناصري
مع القصه، نان خورش اهالي "خطه لار" از درويش و مالدار، نيازمند و بي نياز، " ماهي ابه " است كه مساكين در هرشب و روز ان را خالص نان خورش كنند و دولتمندان روغن گرم كرده وو ابليمو مخلوط كرده، صرف نمايند و اگر چندين قسم خوردني و طعام ديگر در سفره باشد، جز اعظم ان سفره "ماهي ابه" بايد شود و ان را در كتاب طب "صحنا" گويند و براي ان منافعي نويسند.
و طريق ساختن ان چنين است كه يك من ماهي "متو" از سر و دم پاك كرده، كوبيده با يك من و نيم اب و نيم من نمك، اميخته يك ماه يا بيشتر يا كمتر بر افتاب گذارند، پس ان را به دست ماليده، با پارچه صاف كرده نيم من خردل صاف كرده، كوبيده و هفتاد مثقال بر انها افزوده، چند روز ديگر بر افتاب گذارند، پس به اندازه خواهش نان خورش كنند.
و ماهي "متو" به ضم ميم و تادو سكون نوعي ماهي دريايي است كه هر يكي به اندازه دو بند از انگشت ادمي باشد و در سواحل درياي فارس از بندرعباس تا بندر كنگان فراوان است.
در هر دامي كرورها گرفته، به افتاب خشك كرده، به اطراف لارستان تا گله دار و جهرم و داراب برده، "ماهي ابه" سازند و زراعت خردل جز در نواحي لار جاي ديگر از فارس نباشد.
ادامه دارد ....
:: موضوعات مرتبط:
فرهنگ لارستانی ,
,
:: برچسبها:
,
فارسنامه ناصری ,
بلوک لارستان ,
نان خورش اهالی لارستان ,
نواحی صید ماهی متو از بندرعباس تا بندرکنگان ,
,